dimarts, 18 d’octubre del 2011

BÀDMINTON PER 3er CICLE.

El Bàdminton és un esport en què s'enfronten dos jugadors, o dues parelles, que es desenvolupa en una pista rectangular dividida per una xarxa. El joc consisteix a colpejar un volant amb una raqueta per fer-lo passar per damunt de la xarxa de manera que l'adversari no el pugui tornar.

La raqueta és l'instrument més important de tot l'equip. Per escollir la raqueta cal tenir en compte el seu pes, el material del qual es componen el marc i la canya, l'equilibri del pes i l'ample de l'empunyadura. Actualment, gairebé totes les raquetes són metàl•liques i porten components de diferent tipus: grafit, carboni, bor, etc.

El volant pesa de 4'74 a 5'5 gr. Té 16 plomes fixades sobre una base de suro. Hi ha dos tipus de volant: el de plomes i el de niló o plàstic.

El partit consta de 3 sets, i se l'adjudica el jugador que aconsegueixi vèncer en dos d'ells, sense necessitat de disputar-se el tercer si ja s'han aconseguit els dos primers. En cada set, els jugadors puntuen sempre que guanyin el punt (ral·li) que estaven disputant.

Al principi de cada punt, el jugador que serveix i el que rep han de situar-se en diagonals oposades de la zona de servei. El servidor ha de copejar el volant per sota de la cintura perquè aquest aterri a la zona de servei del rival.

Cada set es juga a 21 punts. En cas d'empat a 20 punts, el set continua fins que s'aconsegueixen dos punts de diferència (per exemple 24-22), fins a un màxim de 30 (30-29 és la puntuació màxima possible).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada